Printed from DEPSs homepage - 20-06-2024 10:06:00

Bildegalleri

Blaker Skolemusikk feiret 65 år på Skansen
Her er noen gode minner fra den fantastiske jubileumskonserten søndag 15. juni 2014 i Artilleribygningen på Blaker Skanse. Det ble fremført god musikk av hovedkorpset, juniorkorpset og grupper av elever. Publikum storkoste seg under konserten.

Alle foto (og tekst): Stian Laurin Eriksen
Tur til Fjuktjern 29. april 2012
Hei!
Undertegnede er en av mange som bare elsker å gå tur, og gjerne sammen med flere.
Søndag var en ypperlig dag for tur; nydelig vårvær, med både sol og varme. Vi var vel 50 personer som lot oss lokke til å blir med med trimgruppa i Blaker Idrettslag til Fjuktjern.

Vi møtte opp på Fjuk skole, og ble sendt av gårde etterhvert som vi dukket opp. Dette var lurt med tanke på spørsmålspostene, som var lagt inn underveis.

Det er ganske bratt stigning før vi kommer opp på platået, og virkelig kunne nyte utsikten, - og for en utsikt! (se bildet) På grunn av de siste dagers regnvær, var det ganske vått enkelte steder, og før man ankommer tjernet et det tre myrlendte områder som må krysses. Der var det lagt ut tømmerstokker, steiner og kvist, slik at det gikk noenlund bra, - men jeg tror nok at de som ikke hadde langstøvler eller fjellstøvler, ble litt våte på beina.
Fjuktjern ligger 283 m.o.h. Det er noe betagende å se på vann, - og Fjuktjernet er vakkert.
Dersom du tar til venstre fra der du kommer opp, kommer du til det vi kaller "kjøkkenet", her er det fint å grille, og man ser tydelig at her er det blitt brent bål langt tilbake i tid. Dersom du tar til høyre fra stedet du kommer opp, kommer du til stedet det er fint å bade fra. Du kan også gå rundt tjernet, og opp i et utkikkstårn.
Absolutt en tur å anbefale! Turen opp er nå merket, både med røde merkeklosser og oransje bånd.
Søndagens turgjengere samlet seg ved "kjøkkenet" og nøt medbrakt niste i sola. Jammen ble det ikke Twist og kaffe fra kaffelars også. Det ble lagt merke til at deltakerne kom fra hele bygda, og ikke bare fra Blaker, noe arrangørene satte veldig stor pris på. Dette ble en aldri så liten "snakkis", og vi var skjønt enige om at markedsføringen, både på blaker.no, blakeril.no, opplevsorum.no og selvsagt notisen i Indre, alle gjorde sitt til at flere kom seg opp av godstolen. Det fine været var selvsagt heler ingen ulempe!
Uansett TUSEN TAKK FOR TUREN!
Med vennlig hilsen fornøyd turdeltaker,
Rita Nyborg
26.06.2011
Fottur til Hærfangkirka
17.05.2011
17. mai 2011 på Blaker Skanse. Flott vært, masse folk!
Utviklet av Atilla Moen-Duran