Printed from DEPSs homepage - 17-04-2024 15:04:25

50 år siden hjemmeseier på Bruvollen!

Jon Wiik skriver: "Et hyggelig 50-årsminne i en trist tid - da mang en tradisjon, deriblant Bruvollenstafetten, ble et offer for koronakrisen." Og han skriver mer:

I dag, 1. mai, er det nøyaktig 50 år siden Blaker IL vant vår egen stafett for første gang. Riktignok vant arrangørklubben en meget populær seier i juniorklassen i 1967, men i 1970 fikk vi best tid av samtlige lag med vår seier i seniorklassen.👏

På den tiden hadde stafetten bare start og mål på idrettsbanen, men gikk for øvrig på asfalt- og grusveier i Hellene/Fjuk-området.

Rolf Hexeberg løp den 1200 meter lange og tunge første-etappen fra Bruvollen nesten til toppen av "Hellnehølta". Så overtok Sigvart Stagrim (400 meter) rundt Snippen. Han overlot pinnen til "sjefen sjøl", Edvard Harnes på neste 1200-meter, langs "Nordveien" og deretter grusveien om Nyhus og Linneberg og nesten til Nylenna. Derfra løp Oddvar Andersen 800-meteren til toppen av Snekkerudbakken.

Til nå hadde Blaker knivet hardt med naboklubbene Fet, Sørum og Raumnes & Årnes. Etter Andersens knalløp var vi for første gang i teten, men sammen med Sørum. Seierskampen var fortsatt helt åpen.

Men så gjorde Magne Hofstad kort prosess på den lengste etappen, 2000 meter fra Snekkerud og nesten helt tilbake til Bruvollen. Med et storløp avgjorde han i praksis stafetten til vår fordel. Forspranget han opparbeidet var så trygt at de to siste på vinnerlaget, Per Thorstad (600 meter) og jeg (200 meter), fikk behagelige sjarmøretapper fram til målstreken - til stor jubel fra et betydelig antall blakerværinger.😀

Et godt minne! Men trist å tenke på at tre av gutta - Sigvart, Oddvar og Magne - dessverre er borte.

De som løp på det nevnte juniorlaget tre år før var: John Hogseth, Nils Thorstad, Anders Jellum, Jan Amund Ydersbond, Ivar Egeberg, Sigvart Stagrim og Øivnd Westgaard.

Siden starten i 1964 måtte Bruvollenstafetten for første gang avlyses i år. Den 57. utgaven gikk i vasken, men kommer neste år i stedet. For Bruvollenstafetten skal bestå. Årets digitale versjon er vel og bra, og styret skal ha all ære av kreativiteten, men den slår ikke en "årntli" Bruvollenstafett👍01.05.2020
Utviklet av Atilla Moen-Duran