Printed from DEPSs homepage - 01-03-2024 21:03:50

Bruvollen-pizzaen en kjempesuksess

I stedet for å kaste inn håndkle på grunn av koronaviruset, så driverne sitt snitt til å snu situasjonen til noe positivt. Nå har de solgt rundt 2.000 pizzaer siden lockdown.

Av Tine Viktoria Buberg, Indre Akershus Blad              (Hentet fra avisens utgave 30.06.)

Da Aurskog-karen Glenn Gundersen og kona Jocelyn startet bedriften på nyåret, var konseptet catering til selskaper og take away-meny. De var realistiske og fortalte Indre Akershus Blad at de kom til å droppe restaurant-biten da de åpnet Catering Øst AS.

Flere andre serveringssteder hadde allerede prøvd seg uten å lykkes, og lokalene i underetasjen i Bruvollen samfunnshus i Blaker hadde stått tomme i halvannet år da familien Gundersen tok sjansen og satset.

Nå angrer de ikke.

– Etter at Norge stengte ned, gikk hele konseptet vårt fløyten. Det var dårlig butikk å tilby mat og lokaler til selskaper, når alt ble avlyst. Vi måtte tenke nytt, forteller Gundersen til Indre Akershus Blad.

Og de fant en løsning: Take away-pizza. Ekteparet jobbet dag og natt for å utforme en unik meny.

Fem dager etter lockdown hadde de gleden av å presentere det for kundene.

Mottakelsen har vært over all forventning.

– Luksusproblem


I løpet av de to første månedene solgte ektparet over 1.000 pizzaer. Nå er de oppe i 2.000. Det hadde de ikke forestilt seg.

– Det er så gøy! Tilbakemeldingene har vært fantastiske. At Bruvollen skulle bli kjent for pizza hadde vi ikke sett for oss, men det har virkelig reddet oss under denne tøffe perioden, som vi for øvrig fortsatt er inne i, opplyser Jocelyn.

Det har gått med mange timer på kjøkkenet de siste månedene. Målet er å skape en bærekraftig bedrift – og veien dit er lang. Dette er ikke tiden for å ligge på latsiden, det må de bare erkjenne. Nylige konkurser av spisesteder har vært et varsku. Det gjelder å levere for å overleve. Allikevel storkoser de seg på jobb.

– Vi har vært i en posisjon hvor vi ikke hadde noen valg. Bransjen har slitt og vi er ikke berettiget noe særlig med støttemidler. Derfor smaker det ekstra godt når vi klarer å levere et godt produkt som folk liker. Det virker som om konseptet treffer i store deler av distriktet, sier Gundersen til Indre Akershus Blad.

Ekteparet beskriver også et aldri så lite luksusproblem.– Til tider, særlig i helgene, har vi så stor pågang at vi ikke har kapasitet til å svare alle henvendelsene på telefon. Det er et luksusproblem. Nå har vi to faste pizzabakere. Vi har hele tiden forbedret prosessen for å effektivisere og har virkelig videreutviklet oss de siste månedene, oppsummerer Gundersen.

Ny og spennende tid


I sommer forventer ekteparet at trykket roer seg noe. Til høsten braker det løs igjen, håper de.

– Vi kan ikke leve på pizza alene. Derfor satser vi på en blanding av vårt opprinnelige konsept, sammen med «korona-konseptet» vårt. Vi har fått streng beskjed fra kundene om at vi ikke får lov til å gi oss med pizza. Det blir en ny og spennende tid, som vi gleder oss veldig til, enes dem.

Bruvollen samfunnshus ligger ene og alene nedi «dumpa», som de selv sier. De får ingen drahjelp fra verken dagligvare- eller senter-kunder. Da er det lov med en ekstra klapp på skulderen.

– Vi må skape trafikken selv. I og med at vi ligger alene her, betyr det at vi har lyktes. Det er utrolig hyggelig, sier Gundersen.

Oddsen har egentlig vært litt imot ekteparets bedrift siden oppstart. Få har lyktes i lokalene tidligere, og koronaviruset har ikke gjort situasjonen enklere.

– Bruvollen samfunnshus, med Knut Egil Hagen i spissen, fortjener en stor takk. Han har lagt til rette for både pizzaovn og uteservering, forteller Gundersen.

– Og innbyggerne. Kundene. Vi er så takknemlige for at de velger oss. Det betyr mye! Selv om vi blir slitne iblant, er det givende med alle tilbakemeldingene. Det gir oss energi, avslutter Jocelyn..: Tine Viktoria Buberg, Indre Akershus Blad .:. 06.07.2020 :.
 06.07.2020
Utviklet av Atilla Moen-Duran