Printed from DEPSs homepage - 17-04-2024 16:04:02

Sommerfest i år også! Flyttet!

Indre Akershus Blad skriver:
LOVER GOD STEMNING: Jørgen Kirsebom (47) har vært med og arrangere sommerfest på Blaker Skanse i en årrekke og 2020 blir intet unntak. 21. august (er den nye datoen!) går tidenes første versjon av Blakerfest av stabelen.

  Tekst: Roger Ødegård / Foto: Foto: Jarle Pedersen (Publisert i Indre 8. februar 2020, kl. 11:00)

 – Lokal identitet viktigere enn noensinne.


Datoene i denne artikkelen er endret, etter info. fra arrangør, p.g.a. korona.

I ti år har han drevet Opplev Sørum og den som tror ildsjelen Jørgen Kirsebom vil oppgi navnet fordi Sørum kommune er en saga blott, må tro om igjen.

Fredag 21. august arrangerer Opplev Sørum Blakerfest på Blaker Skanse.

– Det er ikke slik at Sørum som geografisk distrikt eller destinasjon forsvinner bare fordi vi har blitt en del av Lillestrøm kommune. Vi blir ikke automatisk lillestrømlinger av den grunn. I ei sånn brytningstid er det desto viktigere å ta vare på lokal identitet. Sørum som destinasjon er viktigere enn noensinne, bebuder sørumsokningen Jørgen Kirsebom, mannen bak Opplev Sørum.

I en årrekke har 47-åringen vært med og arrangert sommerfest på Blaker Skanse.

Nedskalerer


Fredag 21. august går nyvinningen Blakerfest av stabelen.

– At jeg har inkludert Blaker i navnet er helt bevisst. Når kommunen blir sentralisert i Lillestrøm blir stedsnavnene i gamle Sørum kommune desto viktigere å ta vare på. Jeg har lagt ned årevis med jobb på å promotere Sørum, og har ikke tenkt å gi meg med det.
Sommerfesten 21. august blir litt nedskalert i forhold til tidligere, men musikken vil holde like god kvalitet, og festivalen vil bli mer intim. Det blir god stemning og allsangfaktor, lover Kirsebom overfor Indre Akershus Blad.


Han vil ikke røpe artister ennå, men lover at det vil bli gamle kjenninger og profesjonelle musikere på scenen.

Kirsebom samarbeider med hovedsponsor Blaker Sparebank, som fyller 100 år i 2020, og Meierigaarden Kro.

– Kroa vil servere noen av sine signaturretter på skansen denne kvelden. Det vil også være mulig å reservere bord. Det blir et begrenset antall billetter og det ordinære billettsalget vil stenge sånn ca. 10. august, så her blir det først til mølla, avslutter Jørgen Kirsebom.

15.03.2020
Utviklet av Atilla Moen-Duran